Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Λουδοβίκος των Ανωγείων στο Δισπηλιό

Λουδοβίκος των Ανωγείων: Μουσική Συναυλία  στο Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού Καστοριάς 25-8-2010

Μια  μουσική μυσταγωγία, με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, είχαμε την ευκαιρία,όσοι βρεθήκαμε εκεί να παρακολουθήσουμε,μια βραδυά μετά την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο,αλλά με την Σελήνη ακόμη γεμάτη,το βράδυ της 25-8-2010,στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Λιμναίου Οικισμού Δισπηλιού,σε μιά διοργάνωση από την "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ".

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων τραγουδοποιός-τροβαδούρος,συνολικός μουσικός δημιουργός,με ρίζες και επιρροή από την Κρητική ποιητική και μουσική παράδοση,με αναφορές στις ανθρώπινες σχέσεις,στα συναισθήματα,στον έρωτα και την αγάπη,στην ζωή και στο θάνατο ,έδωσε ένα εξαίρετο ρεσιτάλ ερμηνείας και ευχάριστης σκηνικής παρουσίας μαζί με τους συνεργάτες του συγκροτήματός του.
Κάποια ερασιτεχνικά φωτογραφικά στιγμιότυπα και μικρά VIDEO της βραδυάς παρακάτω δίνουν μια μικρή μόνο εικόνα.


Στο youtube υπάρχει μια μεγάλη συλλογή VIDEO από τραγούδια του Λουδοβίκου αρκετά από τα οποία ακούσαμε τη βραδυά αυτή : πχ.



 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

        Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε και για την "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ" μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση του Ν.Καστοριάς, που προσφέρει εθελοντικά υπηρεσίες σε   Ατομα με Αναπηρία, Μετανάστες,Μειονεκτούσες Ομάδες Πληθυσμού,Προστασία Περιβάλλοντος,ανοικτή σε όσους μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν.Αξίζει πραγματικά κάθε έπαινος στους πρωτεργάτες και στα μέλη της οργάνωσης  για την προσφορά τους στους συνανθρώπους μας.

ΙΚΤΕΟ Αμπελόκηποι Καστοριάς

ΙΚΤΕΟ ΠαλιούρηΑμπελόκηποι Καστοριάς

Ενα  νέο σύγχρονο συγκρότημα Ιδιωτικού Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ)στους Αμπελόκηπους Καστοριάς, προσφέρει τις υπηρεσίες του στους αυτοκινητιστές του Ν.Καστοριάς.

     Οπως είναι γνωστό ,το χωριό Αμπελόκηποι έγινε σταδιακά κέντρο των νέων εγκαταστάσεων των περισσοτέρων αντιπροσωπειών αυτοκινήτων του Ν.Καστοριάς με καθετοποιημένες μονάδες(εκθέσεις κ συνεργεία).
      Τώρα πλέον η υποδομή εξυπηρέτησης αυτοκινήτου στην περιοχή συμπληρώνεται με ένα σύγχρονο συγρότημα ΙΚΤΕΟ του κ.Γ.Παλιούρη που βρίσκεται μεταξύ Αμπελοκήπων και Μηλίτσας Ν.Καστοριάς.
      Αρχές Αυγούστου επισκεπτόμενοι το ΙΚΤΕΟ για έλεγχο αυτοκινήτων μας (όπως είναι γνωστό το Σήμα ΚΤΕΟ ισχύει για 2 χρόνια,ενώ η Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων, για 1 χρόνο) πήραμε μια γεύση της ποιοτικής εξυπηρέτησης που προσφέρει.
    Το προσωπικό του, παραλαμβάνει ευγενικά το αυτοκίνητο στην είσοδο  και το οδηγεί στον χώρο με τα ειδικά μηχανήματα και περνά όλα τα στάδια ελέγχου με λεπτομέρεια.Ο οδηγός επισκέπτεται την Γραμματεία,όπου γίνεται δεκτός με χαμόγελο και ακολουθούν οι διατυπώσεις (έλεγχος στα χαρτιά,άδεια οχήματος ,Ταυτότητα,ΑΦΜ ,πληρωμή Παραβόλου Ελέγχου κλπ). και στην συνέχεια έχει την ευχέρεια να αναμένει στο σαλόνι υποδοχής έχοντας στην διάθεσή του δωρεάν καφέ,τηλεόραση και ενημερωτικά έντυπα και από κεί  μπορεί να παρακολουθεί μέσω υαλοστασίων τις φάσεις ελέγχου του οχήματός του στον χώρο ΚΤΕΟ μέχρι την έξοδο,όπου αφού ελεγχθούν όλα τα συστήματα και αν έχουν καλώς,επικολλάται το ειδικό σήμα ΚΤΕΟ.Ο Οδηγός παίρνει μηχανογραφικά εκτυπωμένο Εντυπο,όπου αναγράφονατι και τυχόν παρατηρήσεις,συστάσεις για τυχόν αναγκαίες επισκευές του οχήματός του.
         Στην επίσκεψή μας,έτυχε να βρούμε και τον ιδιοκτήτη του ΙΚΤΕΟ Γ.Παλιούρη,τους αποθανατίσαμε  σε ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο,μαζί με την μητέρα του κα Κράγια Αικατερίνη,με τις ευχές για καλές δουλειές στην περιοχή μας.
     Το συγκρότημα είναι μέλος του Δικτύου IKTEO AUTOVISION που έχει πολλά ΙΚΤΕΟ σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
    Το ΙΚΤΕΟ AUTOVISION στoυς Αμπελόκηπους Καστοριάς, εφαρμόζει ευέλικτο ωράριο λειτουργίας παραμένοντας ανοικτό τις καθημερινές από τις 08.00 έως 19.00 και το Σάββατο από τις 08.00 έως 16.00.  καλύπτει δε όλες τις κατηγορίες οχημάτων μέχρι και φορτηγά των 3,5t

        
 Για πληροφορίες ή και για προγραμματισμό ραντεβού, επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο   τηλ  2467073181

      Το ΙΚΤΕΟ βρίσκεται ΕΔΩ

Περισσότερες Φωτογραφίες από το ΙΚΤΕΟ με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Η Καντίνα του Χωριού

Η Καντίνα του Χωριού-μια κινητή μονάδα ζωντάνιας στους Αμπελόκηπους Καστοριάς

1.Γενικά.Εισαγωγή.

           Σε προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στις Ταβέρνες που έκαναν και κάνουν γνωστό ευρύτερα το χωριό.Στόχος του Ιστολόγιου είναι,πέραν της ιστορικής και λαογραφικής έρευνας, η παρουσίαση και προβολή όλων των χαρακτηριστικών δραστηριοτήτων (πολιτιστικών, κοινωνικοπολιτικών, οικονομικών, επαγγελματικών  κλπ) του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.Περιοδικά λοιπόν θα αναφερόμαστε  και σε διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες ή τομείς δραστηριοτήτων με τους οποίους ασχολούνται επαγγελματίες του χωριού μας,με αναφορές σε ιστορίες για  "παλιά επαγγέλματα-επαγγελματίες" του χωριού που σήμερα δεν υπάρχουν

2.Η Καντίνα

       Εδώ θα αναφερθούμε στην Καντίνα-Αυτοκίνητο που δίνει ιδιαίτερη ζωντάνια και κίνηση στους υπαίθριους χώρους του χωριού, όπως στην Πλατεία ή σε θέσεις του Εθνικού Δικτύου γύρω από το χωριό.
     Λειτουργεί από τους συγχωριανούς μας Μπουντούκη Νίκο και την σύζυγό του Ελένη που με χαμόγελο σερβίρουν είδη κυλικείου( ποτά, αναψυκτικά, καφέ, σάντουϊτς διάφορα κλπ) που οι πιτσιρικάδες απολαμβάνουν παίζοντας στην πλατεία με τους παππούδες και γιαγιάδες τους, αλλά και άλλοι χωριανοί που κάνουν ένα ευχάριστο διάλειμμα γιά "μπαμπέτι", με κανά ποτό στα παγκάκια ή στο κιόσκι της Πλατείας.
      
          Ο Νίκος και η Ελένη πάντα πρόθυμα συμμετέχουν και προσφέρουν  προσωπικά δίνοντας το παρόν και βοηθώντας σε όλες τις εκδηλώσεις του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου  Αμπελοκήπων ΠΕΛΣΑ.
             Αλλες φορές η Καντίνα τους βρίσκεται στο στέκι επί της Εθν.Οδού στην διασταύρωση, όπου η μάντρα του ΟΤΕ, προσφέροντας ευκαιρία για μιά στάση στους εποχούμενες επισκέπτες της Καστοριάς.
       Τους αποθανατίσαμε λοιπόν σε ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο στην Πλατεία του χωριού με την ευχή νάναι πάντα καλά και χαμογελαστοί.