Στο άρθρο περιλαμβάνεται εκτεταμένο φωτορεπορτάζ και μιλούν Καστοριανοί(Γιάννης Χρήστου, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Αργυράκης Παύλου, Νίκος Γεωργιάδης, Αλέξης Γούδας, Βασίλης Ζιώγας, Ανδρέας Κυπαρίσσης, Αργύρης Κράτσιος). Μιλούν για την πόλη, την Λίμνη, Ναυταθλητισμό, Ψάρεμα, Πολιτισμό-Ιστορία. Μεταξύ αυτών και ένας συγχωριανός μας, Ο Νίκος Γεωργιάδης,μιλά για το μεράκι του,την τέχνη κατασκευής μουσικών οργάνων.
Ο Νίκος Γεωργιάδης,κατασκευαστής
εγχόρδων Μουσικών Οργάνων
......«Οταν έφυγα για τη Θεσσαλονίκη», εξηγεί ο Νίκος Γεωργιάδης, «δεν πίστευα ότι θα γυρίσω πίσω». Τεχνικός πιάνου και κατασκευαστής εγχόρδων, έμαθε την τέχνη σε ένα εργαστήριο που λειτουργούσε άτυπα στην πόλη συγκεντρώνοντας νέους μαθητές. Οταν, λοιπόν, μετακόμισε βρήκε εύκολα δουλειά στον Πάνο Ιωαννίδη που αναλάμβανε μεγάλα έργα όπως της Κρατικής Ορχήστρας και Μεγάρου Μουσικής. «Η ζωή, όμως, ήταν αλλιώς, πολύ γρήγορη και κουρδίζοντας δέκα πιάνα τη μέρα σιγά - σιγά αρχίζεις να χάνεις την αίσθηση του μέτρου»
Πριν μερικά χρόνια, λοιπόν, αποφάσισε ότι το χωριό του, οι Αμπελόκηποι, οκτώ χιλιόμετρα έξω από την Καστοριά, τον τραβούσε ξανά πίσω. «Στην αρχή δεν ήταν εύκολο, δεν υπάρχουν πολλά πιάνα για κούρδισμα στην πόλη και η σχολή κατασκευής οργάνων είχε εγκαταλειφτεί αλλά, σταδιακά ανέπτυξα ένα δίκτυο με την ονομασία Βurning Τree και με πελάτες που κινούνται κυρίως στο εξωτερικό. Για να φτιάξεις ένα ούτι πρέπει να νοιώθεις τους ήχους κι η φύση της πόλης είναι μουσική από μόνη της».
...Δείτε αναλυτικά το άρθρο με ΚΛΙΚ ΕΔΩ
...Το ίδιο άρθρο με επι πλέον Φωτογραφικό Υλικό...Δείτε ΚΛΙΚ ΕΔΩ