Οτι αφορά το Χωριό Αμπελόκηποι Καστοριάς,ένα χωριό 10χλμ από Καστοριά με 700 περίπου κατοίκους.Θέματα επίκαιρα,Ιστορικά,Λαογραφικά,Πολιτιστικά,Εκδηλώσεις Συλλόγων,Φωτογραφικό Υλικό,Ομογένεια,χρήσιμοι Σύνδεσμοι κλπ΄
Η κεντρική εικόνα (εδώ ο Αη Νικόλας του Βουνού η Κρεμαστός) μπορεί να εναλλάσεται περιοδικά με εικόνες του χωριού
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ-Τοπικά:Το Νέο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού μας -ΠΕΛΣΑ-Αμπελόκηποι Καστοριάς Δεκ '2023.
Ηδη το Νέο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού μας ανέλαβε καθήκοντα με πρώτη διοργάνωση Εκδήλωσης για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στην Πλατεία του Χωριού μας το βραδυ του Σαββάτου 9/12/2023.
Το νέο ΔΣ ου ΠΕΛΣΑ είναι:
==========================
-Βασιλειάδης Κωνσταντίνος - πρόεδρος,
-Ζαφειρίου Μαρία - αντιπρόεδρος,
-Ζησιάδης Κωνσταντίνος - γ. γ,
-Πανταζόπουλος
Κωνσταντίνος - ταμιας,
και μέλη αλφαβητικά,
-Μπατσέλα Ζωή
- Νικολαΐδης
Στυλιανός
- Ξανθοπούλου
Γεωργία.
====Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο έργο του Συλλόγου με την συμπαράσταση όλων των Συγχωριανών μας,για το Καλό του Χωριού μας===ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ====
ΑΘΗΡΙ:Ταβέρνα-Γαστρονομικός Προορισμός στους Αμπελόκηπους Καστοριάς-της Ευθαλίας(Λίτσα) Ρουσκοπούλου
Οι Αμπελόκηποι Καστοριάς έχουν ιστορία ετών στο καλό φαγητό,για χρόνια ήταν γνωστή σαν "ταβερνοπιάτσα" με αρκετές Ταβέρνες.Στην πορεία η κρίση των τελευταίων ετών δεν άφησε πολλά περιθώρια λειτουργίας γα αρκετά από τα μαγαζιά εποχής.
Παρά τις δυσκολίες,ένα Κατάστημα στην Είσοδο του Χωριού,Ταβέρνα-Εστιατόριο, με το Ονομα "ΑΘΗΡΙ" της Ευθαλίας(Λίτσας) Ρουσκοπούλου κρατά τα σκήπτρα του καλού φαγητού και συνεχίζει να αποτελεί Γαστρονομικό Προοορισμό για τους Επισκέπτες του Ν.Καστοριάς.
Η κα Λίτσα,έχει λάβει μέρος πολλές φορές σε τηλεοπτικές-περιηγητικές εκπομπές με παρουσιάσεις των εκλεκτών της εδεσμάτων και γλυκισμάτων,προβάλλοντας παράλληλα και το Χωριό αλλά και την Καστοριά ευρύτερα,σαν ταξιδιωτικό προορισμό.
Με ποικιλία,με πολλές παραδοσιακές και Τοπικές Συνταγές η κυρία Λίτσα δίνει μαθήματα Μαγειρικής και συναρπάζει τους Επισκέπτες,λειτουργώντας πράγματι ως "πρέσβειρα " του Καλού Φαγητού και της Τοπικής Γαστρονομίας-Μια Επίσκεψη θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ενα πρόσφατο Αρθρο για το ΑΘΗΡΙ από το exlporingreece.tv
Το άρθρο-για το ΑΘΗΡΙ της Ευθαλίας(Λίτσας) στους Αμπελόκηπους Αναδημοσίευση====================================================================================
από Blue Traveler
Κάθε πόλη έχει τα κρυμμένα τα διαμάντια της, και συχνά, ο καλύτερος τρόπος για να τα βρείτε ανακαλύψετε είναι να βασιστείτε στη σοφία των ντόπιων. Στις περιπέτειές μου σε όλο τον κόσμο, έχω κάνει συνήθεια να ζητώ συστάσεις από τους οδηγούς ταξί. Είναι μια αλάνθαστη μέθοδος που ποτέ δεν με οδήγησε σε λάθος δρόμο. Αυτή τη φορά, στη γοητευτική πόλη της Καστοριάς, ο ταξιτζής μου έδειξε ένα γραφικό χωριό που ονομάζεται Αμπελόκηποι. Αυτό που με περίμενε εκεί ήταν ένας γαστρονομικός προορισμός που ονομαζόταν Αθήρι.
Το Αθήρι, ένα μείγμα κομψότητας με γοητεία
Καθώς πλησίαζα στην είσοδο του Αθήρι, η προσμονή αυξανόταν καθώς παρατηρούσα την ουρά των ανυπόμονων πελατών που περίμεναν έξω. Φωλιασμένο στο ειδυλλιακό χωριό των Αμπελοκήπων, αυτό το γαστρονομικό καταφύγιο υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία. Το Αθήρι, με την λιτή πρόσοψή του, κρατούσε τη γοητεία ενός καλά κρυμμένου μυστικού, κρυμμένο μακριά από το κοινό αλλά αντηχώντας με την υπόσχεση για κάτι εξαιρετικό. Ο ίδιος ο αέρας που περιβάλλει το εστιατόριο έμοιαζε να συνδυάζει την πολυπλοκότητα με μια ζεστή γοητεία, μεταφέροντάς με σε μια νοσταλγική ατμόσφαιρα που θυμίζει ένα αλλοτινό αριστοκρατικό κτήμα.
Μπαίνοντας στο Αθήρι, την προσοχή μου τράβηξε αμέσως ένα πιάτο που κοσμούσε μερικά κοντινά τραπέζια. Ενώ είχε ομοιότητες με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, είχε μια μοναδική πινελιά που μου κίνησε την περιέργεια. Καθισμένος στο επιλεγμένο τραπέζι μου, η περιέργεια με κέρδισε, προτρέποντάς με να ρωτήσω για αυτό το μυστηριώδες πιάτο από τον προσεκτικό διακομιστή. Προς έκπληξή μου, μου ζητήθηκε να περιμένω τον ιδιοκτήτη και τον σεφ, οι οποίοι θα με καθοδηγούσαν προσωπικά στις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρονταν. Μου είπε ότι στα τραπέζια υπήρχαν ιδιαίτερα πιάτα που φτιάχνει εκεί από σαρμάδες (λαχανοντολμαδάδες) και μπριζόλα αγριογούρουνου. Αυτή η απροσδόκητη προσωπική πινελιά δημιούργησε αμέσως την αίσθηση του ανήκειν, κάνοντας με το Αθήρι να το αισθάνομαι περισσότερο σαν ένα φιλόξενο σπίτι παρά ένα εστιατόριο.
Το Αθήρι μοιάζει με ένα φιλόξενο σπίτι παρά με ένα εστιατόριο
Λίγα χιλιόμετρα έξω από τη γοητευτική πόλη της Καστοριάς, το Αθήρι αναδείχθηκε σε ένα γαστρονομικό καταφύγιο που αγκαλιάζει τις τοπικές γεύσεις. Η εστίασή του στα πιάτα με βάση το κρέας, σε συνδυασμό με μια ανοιχτόμυαλη προσέγγιση στις μεσογειακές επιρροές, έδειξε τη δέσμευση για τη δημιουργία ενός ποικίλου και δελεαστικού μενού. Η ιδιοκτήτρια κυρία Ευθαλία Ρουσκοπούλου με χαιρέτησε θερμά, ξεκινώντας μια συζήτηση για μένα και την ελληνική καταγωγή μου και προσφέροντας ιδέες για την ουσία του Αθήρι. Αυτή η γνήσια φιλοξενία ήταν σπάνια, ανυψώνοντας την εμπειρία φαγητού από συνηθισμένη σε εξαιρετική. Το Αθήρι δεν ήταν απλώς ένα μέρος για φαγητό. Ήταν ένα καταφύγιο όπου οι επισκέπτες αντιμετωπίζονταν σαν αγαπημένοι φίλοι, μετατρέποντας ένα απλό γεύμα σε μια αξέχαστη συνάντηση που έκανε ολόκληρο το ταξίδι μου στην Καστοριά πραγματικά αξίζει τον κόπο.
Το Αθήρι ξεπέρασε τις προσδοκίες μου με το άψογο φαγητό και την εξυπηρέτησή του, ακόμα πιο αξιοσημείωτο δεδομένων των λογικών τιμών. Η απολαυστική αισθητική του εστιατορίου, διακοσμημένη με όμορφη διακόσμηση, πρόσθεσε ένα άλλο στρώμα στη συνολική του έκκληση. Το Αθήρι προσκάλεσε τους θαμώνες να επιδοθούν σε σπεσιαλιτέ όπως οι παραδοσιακοί σαρμάδες, πρασοκεφτέδες, τα σουτζουκάκια, ο Καστοριανός μπάτζος, το μοσχαρίσιο σνίτσελ, η μανιταρόσουπα, το ζουμερό χοιρινό φιλέτο, το μοσχάρι κοκκινιστό και πολλά άλλα, το καθένα με προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά.
Γιατί ονομάστηκε Αθήρι
Το ίδιο το όνομα του εστιατορίου, Αθήρι, αποτίει φόρο τιμής σε μια λευκή οινοποιήσιμη ποικιλία αμπέλου αρχαίας ελληνικής προέλευσης. Αν και σχετικά σκοτεινό, αυτό το σταφύλι κατέχει σημαντική θέση στην ελληνική αμπελουργία. Γνωστό για τη χρήση του σε χαρμάνια, ιδιαίτερα με το σταφύλι Ασύρτικο στα κρασιά ΠΟΠ Σαντορίνη, η απαλότητα και η χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ το καθιστούν μια αγαπημένη επιλογή σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και την ηπειρωτική χώρα. Επίσης γνωστή ιστορικά ως «Θηριακή», υπάρχουν θεωρίες που υποδηλώνουν ότι το όνομα Αθήρι είναι μια σύγχρονη προσαρμογή του «Θήρα», του αρχαίου ονόματος για τη Σαντορίνη. Το σταφύλι παράγει μεσαία-μικρά σταφύλια με λεπτή, χρυσοπράσινη φλούδα, καθιστώντας εύκολη την καλλιέργεια και την απόδοση σταφυλιών υψηλής ποιότητας.
Παρά το γεγονός ότι τα ποικιλιακά κρασιά Αθήρι μπορεί να μην παλαιώνουν καλά λόγω χαμηλής οξύτητας και αλκοολικών επιπέδων, προσφέρουν μια απολαυστική εμπειρία όταν καταναλώνονται μέσα στα πρώτα χρόνια μετά τον τρύγο. Αυτή η σύνδεση με το τοπικό σταφύλι προσθέτει μια μοναδική πινελιά στην ταυτότητα του Αθήρι, συμβολίζοντας τη δέσμευση στην αυθεντικότητα και τον εορτασμό της πλούσιας γαστρονομικής κληρονομιάς της Καστοριάς. Αυτή η αναγνώριση υπογραμμίζει τη φήμη του Αθήρι για την παροχή όχι μόνο ενός γεύματος αλλά ενός εξαιρετικού γαστρονομικού ταξιδιού.
Στην προσπάθειά μου να αποτυπώσω την ουσία απο το Αθήρι, ζήτησα άδεια από την κυρία Ευθαλία για να φωτογραφίσω τα πιάτα, αίτημα που ευγενικά δέχτηκε. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ρώτησα αν θα μπορούσα να λάβω επιπλέον φωτογραφίες, οδηγώντας με σε μια απολαυστική συζήτηση με την κόρη της, Θεοδότα Ρουσκοπούλου, φωτογράφο. Η ανταλλαγή πληροφοριών είχε ως αποτέλεσμα μια οπτική πανδαισία από το αρχείο της, ενισχύοντας την εκτίμησή μου για την τέχνη του Αθήρι.
Το Αθήρι είναι καλός λόγος για να επιστρέψω στην Καστοριά
Καθώς η βραδιά πλησίαζε στο τέλος της, μια πραγματική έκπληξη περίμενε – χειροποίητα γλυκά του κουταλιού με καρπούζι, μήλο και κολοκύθα. Απολαμβάνοντας κάθε απολαυστική γεύση, η ποικιλία καρπουζιού ξεχώρισε ως η κορυφαία επιλογή μου. Αυτές οι γοητευτικές λιχουδιές πρόσθεσαν μια γλυκιά πινελιά σε μια ήδη εξαιρετική γευστική εμπειρία, αφήνοντας μια μόνιμη εντύπωση. Φεύγοντας από το Αθήρι, δεν ένιωσα ικανοποιημένος μόνο ως δείπνο. Έφυγα σαν να ήμουν ένας παλιός φίλος που καλωσόρισε θερμά πίσω – ένα συναίσθημα που παραμένει έντονα στη μνήμη μου.
Συμπερασματικά, το Αθήρι στους Αμπελόκηπους υπερβαίνει τον συμβατικό ορισμό του εστιατορίου. Στέκεται ως ένας προορισμός που προσελκύει τους ταξιδιώτες σε αναζήτηση όχι μόνο εξαιρετικής κουζίνας αλλά και μιας ζεστής και φιλόξενης ατμόσφαιρας. Ο συνδυασμός εξαιρετικού φαγητού, λογικών τιμών και προσωπικής πινελιάς από τον ιδιοκτήτη καθιστά το Αθήρι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε για όποιον εξερευνά το γαστρονομικό τοπίο της Καστοριάς. Φεύγοντας από το χωριό, κουβαλούσα μαζί μου τις γεύσεις του Αθήρι και τη διαβεβαίωση ότι, όπως τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά, θα με καλωσόριζε πάντα πίσω με ανοιχτές αγκάλες.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:Δημοσιότητα Ανάρτησης του φίλου-Συγχωριανού Κώστα Αντωνόπουλου στο Facebook αλλά και στην Τοπική Ιστοσελίδα Fuit.gr για το Ιστολόγιό μας.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον φίλο συγχωριανό Κώστα Αντωνόπουλο, αλλά και το Fouit.gr και τους Συνεργάτες του για τα καλά τους λόγια και για την προβολή του Χωριού μας
Το ¨αρθρο" στο Fouit....
==================
“Είπαμι Χουριό κι πάλι Χουριό!”: Ένα blog και μια ομάδα στο Facebook για τους Αμπελόκηπους Καστοριάς
Το ενημερωτικό blog “ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ “Είπαμι Χουριό κι πάλι Χουριό!” το οποίο υπάρχει και στο Facebook ως ομάδα.
Διαχειριστής της ομάδας και του blog είναι ο κ. Νικόπουλος Χρήστος, γέννημα θρέμμα Αμπελοκηπιώτης. Ζει στους Αμπελόκηπους Καστοριάς του Δήμου Άργους Όρεστικου και δραστηριοποιείται ως Πολιτικός Μηχανικός Ιδιωτικών και Δημοσίων Έργων με λαμπρή καριέρα.
Πριν δέκα πέντε χρόνια περίπου είχε την ιδέα αλλά και την διάθεση να δημιουργήσει αρχικά το blog και στην συνέχεια ομάδα στο facebook με θέματα που αφορούσαν αρχικά την Κοινότητα Αμπελοκήπων.
Κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να λειτουργεί ως ενημερωτικός κόμβος για τους κατοίκους των Αμπελοκήπων αλλά και όλους τους απόδημους Αμπελοκηπιώτες ανά την υφήλιο. Προσφέρει άμεση ενημέρωση για κοινωνικά, αθλητικά και πολιτιστικά θέματα της Κοινότητας. Βαφτίσεις, γάμους , κηδείες , χαρούμενες και δυσάρεστες ειδήσεις τις μαθαίνουμε από τον Χρήστο.
Λειτουργεί ως διαδικτυακός ληξίαρχος. Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Αμέτρητα άρθρα του για την Ιστορία του χωριού μας, τις ασχολίες των κατοίκων, τα έθιμα του χωριού μας, τις εκκλησίες, τα Δημοτικά Σχολεία, τις τοποθεσίες , τις σχέσεις του χωριού μας με γειτονικά χωριά και πόλεις και κάθε άλλο στοιχείο που προσδιορίζει την ταυτότητα του χωριού μας και πάντα βέβαια με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Ακούραστος και αθόρυβος προσφέρει στην ενημέρωση και στην καταγραφή γεγονότων .
Ο Χρήστος αποτελεί για την Κοινότητα μας την μετουσίωση του «κοινοτικού γίγνεσθαι». Κατάφερε όλα αυτά το χρόνια ουσιαστικά να δημιουργήσει μία ηλεκτρονική βιβλιοθήκη προς πάσα χρήση. Μια βιβλιοθήκη πηγή ενημέρωσης και γνώσης με ελεύθερη πρόσβαση στον καθένα.
Το σημαντικότερο λειτουργεί άμισθος, ακηδεμόνευτος , ανεξάρτητος , χωρίς αντιπαραθέσεις και πολιτικούς χρωματισμούς . Ταυτόχρονα έδωσε το βήμα σε κάθε πολίτη να σχολιάζει και να αναρτάει μετά από την έγκριση του βέβαια διάφορα θέματα.
Ανέπτυξε 168 θεματολογίες με 2810 αναρτήσεις μέχρι σήμερα που γράφεται αυτό το άρθρο, αριθμός πολύ μεγάλος για μια Κοινότητα. Πλούσιο υλικό , διασφαλισμένο σε ηλεκτρονική πλατφόρμα αποτελεί σήμερα παρακαταθήκη για το μέλλον , για τις νέες γενιές . Είμαστε τυχεροί που στην μικρή μας κοινωνία υπάρχει αυτήν η ιδιωτική πρωτοβουλία.
Πέρα από τις Ευχαριστίες από το Ιστολόγιό μας για την ανάρτησή του με τα καλά του λόγια οφείλουμε σαν Συγχωριανοί να αναγνωρίζουμε και την δική του θετική συμβολή στα του Χωριού μας από θέσεις Ευθύνης του.
Ο Κώστας Αντωνόπουλος,γέννημα-θρέμμα των Αμπελοκήπων Καστοριάς,διατηρεί στην Καστοριά Γραφείο Λογιστικών & Ασφαλιστικών Υπηρεσιών,έδωσε και δίνει το δικό του "παρών" στα του Χωριού μας.
Υπήρξε παλιότερα Κοινοτ.Σύμβουλος Κοιν.Αμπελοκήπων,αργότερα Δημοτ.Σύμβουλος στον Δήμο Ιωνος Δραγούμη που υπάγονταν στο Χωριό μας, επί Δημαρχίας Δημ.Τσιόγκα,όπου διετέλεσε Πρόεδρος Δημ.Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος-Σε δικές του πρωτοβουλίες οφείλονται διάφορες παρεμβάσεις στο Χωριό μας,όπως η Πλατεία,τα Κιόσκια,επέκταση των Νεκτροταφείων Αη Νικόλα,Διαμορφώσεις χώρων(Παλιό Πηγάδι,νεώτερη Βρύση της 10ετίας '1950 στην πλαγιά κάτω από την Παναγία) κλπ.
Στα Πολιτιστικά δρώμενα του Χωριού,σημαντική η Συμβολή του μέσα από τον Πολιτιστ.Σύλλογο ΠΕΛΣΑ.Δική του ιδέα ήταν η καθιέρωση σαν εισαγωγή,καρναβαλικού άρματος με τρακτέρ-πλατφόρμα στην Παρέλαση Καρναβαλιού του Αη Γιάννη,μιάς κινητής Ταβέρνας του Συλλόγου που κερνούσε τους επισκέπτες Σουβλάκια και Τοπικό Κρασί Αμπελοκήπων,μια ζωντανή προβολή των Ταβερνών Αμπελοκήπων που άφησαν Εποχή στο Χωριό.-
Στα κοινωνικά Δίκτυα,κύρια στο Facebook που μπήκε στη ζωή μας,πέρα από την ατομική του παρουσία Kostas Antonopoulos ,έχει δημιουργήσει και 2 Ομάδες γενικότερου ενδιαφέροντος( "ΦΙΛΟΙ του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ του Βουνού" και πρόσφατα για την Αρκούδα "Κίνημα Πολιτών :ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ με την Αρκούδα" που έχουν προσελκύσει ενδιαφέρον και συμμετοχή συγχωριανών,φίλων,περιοίκων και κατοίκων περιοχής Νομού Καστοράς και γενικότερα.
----Κώστα νάσαι πάντα καλά,να προσφέρεις όπου και όπως μπορείς στο Χωριό μας.
===Ταυτόχρονα εκφράζουμε τις Ευχαριστίες μας και στην Ιστοσελίδα της Περιοχής μας www.Fouit.gr και τους Συνεργάτες της που παρακολουθούν το Ιστολόγιο του Χωριού μας και αναδημοσιεύουν συχνά άρθρα μας, αναφέροντας πάντα την πηγή τους======
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ:Πρόγραμμα για τις Εορταστικές Εκδηλώσεις της Παναγίας-Ανακοίνωση ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ενορίας Αμπελοκήπων 14 κ 15.8.2023
Από τον Ιερέα μας Παπα Γρηγόρη μας στάλθηκε Ανακοίνωση-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της Ενορίας μας Κοιμ.Θεοτόκου Αμπελοκηπων Καστοριάς για το Πρόγραμμα Ακολουθιών για την Παναγία τον 15Αύγουστο.
"Αη Σωτήρας": 6 Αυγούστου 2023 Κυριακή του Σωτήρος
στην Παναγιά-Αμπελόκηποι Καστοριάς
Σήμερα Κυριακή 6 Αυγούστου,η Εκκλησία μας εορτάζει την Μεταμόρφωση του Σωτήρος,γιορτή που απλά στο χωριό λέγεται "Αη Σωτήρας".
Η Θεία Λειτουργία έγινε στην παλιά μας Εκκλησία,της Κοιμήσεως Θεοτόκου,στην Παναγιά,όπου για όλο τον Αύγουστο κατά προτίμηση τελούνται οι ακολουθίες , λόγω του 15Αύγουστου ( Εσπερινές Παρακκλήσεις, Θ.Λειτουργίες ).Υπάρχει ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο όλων των συγχωριανών με τον Ναό αυτό της Παναγιάς,που είναι το παλιό ιστορικό κέντρο του χωριού.
Σήμερα με φροντίδα της Εκκλησιαστικής Επιτροπής,αναβίωσε το παλιό Εθιμο της "Ευλογίας Σταφυλιών" ανήμερα του Σωτήρος,που χρόνια τηρούνταν στην Παναγιά,όπου αυτήν την ημέρα οι κάτοικοι έφερναν τα πρώτα ώριμα(πρώϊμα σταφύλια) από τα Αμπέλια των Αμπελοκήπων για "να τα διαβάσει-ευλογήσει ο παππάς" να εκφράσουν μ'αυτόν τρόπο τις ευχαριστίες τους στον Θεό για την καλή παραγωγή,να τα προσφέρουν στο εκκλησίασμα και ν'ανταλλάξουν ευχές.
**Στον εορτασμό παραβρέθηκε και ο Δήμαρχός μας Δήμου Αργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου μαζί με τον Πρόεδρο της ΤΚ Αμπελοκήπων Γιάννη Ζησιάδη και τους Δημοτ Συμβούλους Λεωνίδα Γεωργιαδη,Μάκη Τρυφόπουλο,που αντάλλαξαν ευχές με τους συγχωριανούς.
Σήμερα παρ'ότι τα σταφύλια δεν ήταν τοπικής παραγωγής αλλά προσφορά της Εκκλησιαστικής Επιτροπής σε ξύλινες μαλάθες,θύμισαν παλιές μέρες και στο τέλος ο παπα Γρηγόρης,μαζί με το Αντίδωρο, έδινε κι ένα κουπάκι σταφύλι με ευλογίες της Εκκλησίας,ενώ ακολούθησαν ευχές στους εορτάζοντες σήμερα, Σωτήρηδες και Σωτηρίες.