Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Αγίου Πνεύματος:Στο μικρό Εξωκκλήσι-Αμπελόκηποι Καστοριάς 1.6.2015


Αγίου Πνεύματος:
Στο μικρό Εξωκκλήσι
-Αμπελόκηποι Καστοριάς 1.6.2015

     Σήμερα 1η μέρα  του Ιουνίου,για την Γιορτή του Αγίου Πνεύματος, οι κάτοικοι του Χωριού μας,αλλά και αρκετών άλλων γειτονικών περιοχών, βρεθήκαμε στο ομώνυμο μικρό Εξωκκλήσι,κάτω στο Ποτάμι,στη Διασταύρωση/Γέφυρα του παραποτάμιου δρόμου προς Μηλίτσα,Δισπηλιό,Αργος.
     Η Θεία Λειτουργία έγινε από τον παπα Γρηγόρη,όπως επικράτησε τα τελευταία χρόνια και για τον λόγο ότι η Γιαγιά του,γιαγιά Γκόλαινα είχε την πρωτοβουλία-Τάμα για την ανέγερση του ναϊδρίου.
   Στο ψαλτήρι ο παπα Νικόλας, με τους λοιπούς ψαλτάδες, τους Ηλία Παπαδόπουλο, Στέργιο Θωμόπουλο, Χρίστο Νικόπουλο, Χρήστο Ζησιάδη, ενώ το εκκλησίασμα στέκονταν στο πέριξ προαύλειο, κάτω από το παλιό πλατάνι που φύτεψε ο παππούς Νάτσης Δημητρίου-Κοβάτσης το 1926, μαζί με το "τάμα" του,το παρακείμενο μικρό Εκκλησάκι της Παναγίας στην ίδια θέση.
     
     Μετά την Θεία Λειτουργία,η Εκκλησιαστική Επιτροπή (Βαγγέλης Αντωνόπουλος,Διαμαντής Κοβάτσης,Άλέκος Μάλαμας,με την βοήθεια και άλλων χωριανών που πάντα βοηθούν την εκκλησία,όπως η Μαίρη Γεωργιάδου,ο  Κώστας Μιχαλόπουλος κ.ά) είχαν ποικίλα κεράσματα για όλους.
 
     ** Δείτε ένα μικρό VIDEO Από την Αρτοκλασία ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 
  
 ***Δείτε Σχετικά Αρθρα "Αγ Πνεύματος 2009,2010, 2011,12,13,14"  με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου