Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Επιτάφιος -Εγκωμια 2017:Αμπελόκηποι Καστοριάς 13-4-2016

Επιτάφιος-Εγκώμια 2017: Αμπελόκηποι Καστοριάς 13-4-2017
    Το βράδυ της Μ. Πέμπτης,μετά την ακολουθία των 12 Ευαγγελίων,στον Ναό Αγ Κων/νου & Ελένηςόπως κάθε χρόνο,έτσι και φέτος,μια ομάδα γυναικών του χωριού,με την καθοδήγηση της  Θωμαής Δημητριάδου,που εδώ και χρόνια έχει αναλάβει αυτό το καθήκον,ανέλαβαν και στόλισαν με πολύ μεράκι  τον Επιτάφιο στον Ναό Αγ Κων & Ελένης.
   
  Την Παρασκευή το  πρωί έγινε από τον παπα Γρηγόρη, η Τελετή της Αποκαθήλωσης,γυναίκες του χωριού έφεραν λουλούδια στον Επιτάφιο,η καμπάνα χτυπούσε πένθιμα όλη την ημέρα, ενώ το βράδυ εψάλησαν τα "Εγκώμια" .Ο Επιτάφιος φωτογραφήθηκε από πάρα πολλούς συγχωριανούς που ανέβασαν φωτογραφίες  στο διαδίκτυο.
 
 
από Χορωδιακή Ομάδα,τον βασικό πυρήνα της οποίας αποτελούν μέλη της παλιάς Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου, που συμπληρώνεται από άλλους συγχωριανούς.
    
 
 
Φέτος υπήρχε αρκετά μεγάλη συμμετοχή συγχωριανών στα Εγκώμια, που εψάλησαν υπό την Δνση του Ιεροψάλτη  Λιάμη Γεωργίου, που είχε την ιδέα,όπως και πέρισυ, η χορωδιακή Ομάδα να ψάλλει από το Υπερώο-Γυναικωνίτη του Ναού και πραγματικά το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο κατά κοινή ομολογία
      Μετά τα Εγκώμια,έγινε η περιφορά του Επιταφίου στο Χωριό με διαδρομή:Ναός Γ Κων&
Ελένης-Πλατεία-Ναός Παναγίας-επιστροφή στο Ναό Αγ Κωνου & Ελένης,.Σε όλη την διαδρομή,μέλη της Χορωδιακής ομάδας έψαλλαν τα Εγκώμια.
    Τον Επιτάφιο μετέφεραν νέα παιδιά του χωριού
 
**Δείτε και Ανάρτηση στην Ομάδα μας στο FACEBOOK  Για Επιτάφιο & Εγκώμια 2017
στους Αμπελόκηπους/Φωτογραφίες  με τα Εγκώμια.... με ...ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου