Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:Αγιασμός για την Εναρξη Νέας Σχολικής Χρονιάς-Παρασκευή 29-9-2017

ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Αγιασμός για την Εναρξη Νέας Σχολικής Χρονιάς- Παρασκευή 29-9-2017 Στους Αγ Πάντες  Καστοριάς
   
  Το απόγευμα της Παρασκευής 29-9-2017 στον Ιερό Ναό Αγ Πάντων Καστοριάς,τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Καστοριάς Σεραφείμ,Αγιασμός για την Εναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς για την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «O Άγιος Μηνάς»  της Μητρόπολης Καστοριάς,παρουσία των μαθητών της Σχολής,των δασκάλων,ιεροψαλτών και ιερέων.
     Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή χρονιά και εξήρε την συμβολή του διευθυντή της Σχολής κ,Γιώργου Αποστολίδη και των συνεργατών του ιεροψαλτών στην όλη προσπάθεια της Μητρόπολης που στόχο έχει να αναδείξει ιεροψάλτες καταρτισμένους στην Βυζαντινή Μουσική,μια προσπάθεια που μετρά  20 χρόνια ως τώρα.
  
     Μετά τον Αγιασμό ακολούθησε μικρή δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού,όπου γίνονται και τα μαθήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.Στην εκδήλωση έγινε και απονομή "Τίτλων Προόδου" στους μαθητές Α΄και Β΄τάξης καθώς και Πτυχίων σε 2 αποφοίτους, που σημειωτέον, για την αποφοίτηση χρειάζονται 7-8 έτη,αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια ώρα την εβδομάδα μόνο.
 

    Από το χωριό μας στην Σχολή παρακολουθούν μαθήματα οι: Βάμβας Νίκος,Λέκκος Παύλος,Νικολόπουλος Νίκος και Νικόπουλος Χρίστος,που ήδη από καιρό βοηθούν το Ψαλτήρι στην Εκκλησία μας.
 
**Σημειώνεται ότι η  εγγραφή και η φοίτηση είναι δωρεάν. Οι εγγραφές για το νέο διδακτικό έτος άρχισαν και γίνονται καθημερινά στο βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως.
      Για περισσότερες πληροφορίες στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως πλατεία Ομονοίας και στο τηλέφωνο:2467023013
 
** Η Μητρόπολη Καστοριάς στο FACEBOOK....ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου