Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ: ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 6-1-2020 Αμπελόκηποι Καστοριάς

















ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ: ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ  6-1-2020 Αμπελόκηποι Καστοριάς
     Ο Εορτασμός των Θεοφανείων,των Φώτων,όπως στην καθομιλουμένη αναφέρονται,έγινε στο Χωριό μας με Θ.Λειτουργία στον Ναό Αγ Κων/νου & Ελένης.
     Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην τοπική μας Εκκλησία και στο τέλος της Θ.Λειτουργίας ακολούθησε η Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων,με τον παπα Γρηγόρη να "ραντίζει" με αγιασμό και ευλογίες όλο το εκκλησίασμα.
     Ενδιάμεσα έλαβε χώρα και "αρτοκλασία" από τον εορτάζοντα συγχωριανό μας  Φώτη Νικόπουλο που δέχτηκε στο τέλος τις ευχές των συγχωριανών.
       Τα παιδιά που βοηθούν στις εκκλησιαστικές λειτουργίες,με τις ειδικές στολές πάντα κρατώντας τα εξαπτέρυγα,μετά την Θ.λειτουργία & Αγιασμό,με παρότρυνση του παπα Γηγόρη,γύρισαν με τον Σταυρό στα σπίτια του Χωριού για Ευχές.
      Υπενθυμίζεται ότι εδώ και χρόνια πλέον έχει εγκαταλειφθεί το παλιό έθιμο της ρίψης του Σταυρού κάτω στο ποτάμι, μετά την ρύπανσή του λόγω του Βιολογικού καθαρισμού,που ναι μεν βελτιώθηκε τα τελευταία χρόνια αλλά δεν φαίνεται επάνοδος στην προηγούμενη κατάσταση,τότε που τα παιδιά του χωριού πηδούσαν να πιάσουν τον Σταυρό.
      
 ====ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ======
Φωτογραφικά Στιγμιότυπα
==============================================











==================================================================
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ:Αγιασμός Φώτων στο Ποτάμι, με χιόνια.Διακρίνεται
ο παπαΝικόλας,δεκαετία '70(μετά το '74).........................................
**Δείτε παλιότερα Αρθρα για τα ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ στο Χωριό......ΚΛΙΚ ΕΔΩ
===============================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου