Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Παναγιά:Αμπελόκηποι-15 Αύγουστος στο Χωριό


Παναγιά:
Αμπελόκηποι Καστοριάς
+15 Αύγουστος στο Χωριό

       Οπως σε όλη την Χώρα,γιορτάστηκε και στο Χωριό μας η Κοίμηση της Θεοτόκου.Παρ'ότι πρόκειται για την "Κοίμηση της Παναγίας Θεοτόκου", κατά την Εκκλησία μας εορτάζεται με λαμπρότητα και όχι πένθιμα,διότι θεωρείται ότι το ανθρώπινο γένος, δια της αναλήψεώς της εις τους Ουρανούς,απέκτησε  ως "Πρέσβειρα" παρά τω Θεώ,την Παναγία.
       Στο Απολυτίκιο σημειώνει ο Υμνωδός...."εν τη Κοιμήσει τον Κόσμον ου κατέλειπες Θεοτόκε"....ή αλλού  "Ταις Πρεσβείαις της Θεοτόκου,Σώτερ,Σώσον Ημάς".....
    Η Θεία λειτουργία τελέστηκε στον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου,που είναι ο παλιότερος του Χωριού,που γέμισε από τους συγχωριανούς,πολλοί από τους οποίους ήρθαν και από άλλες περιοχές όπου ζούνε.Πάρα πολλοί κοινώνησαν.
     Στο τέλος η Εκκλησιαστική Επιτροπή είχε κεράσματα για όλους, που βρήκαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για Χρόνια Πολλά,ιδιαίτερα για τους εορτάζοντες και εορτάζουσες.
     Στον ίδιο Ναό την Δευτέρα,προπαραμονή,τελέστηκε αγρυπνία με αρκετή συμμετοχή συγχωριανών,ενώ την παραμονή,γυναίκες του χωριού ανθοστόλισαν την εικόνα της Παναγίας με πολύ μεράκι,όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

**Δείτε στο Ιστολόγιό μας  προηγούμενα άρθρα για "Εκκλησία Παναγίας Αμπελοκήπων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου