Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Αμπελόκηποι: Λαζαρίνες '2013

Λαζαρίνες του ΠΕΛΣΑ'13:από δεξιά
Η Πρόεδρος Σοφία Χατζή,Ελένη Ζήση,
Μαρία Παλιούρη,Ράνια Βασιλειάδου,
Κατερίνα Φωτιάδου
Αμπελόκηποι:
Λαζαρίνες '2013

       Σάββατο 27-4-2013 σήμερα ,μέρα του Λαζάρου,η Εκκλησία μας εορτάζει την Ανάσταση του Λαζάρου που προμηνύει την Ανάσταση του Χριστού,το Αγιο Πάσχα.

Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Χριστού και οι αδελφές του Μάρθα και Μαρία τον φιλοξένησαν πολλές φορές (Λουκ.ι΄, 38-40, Ιωαν.ιβ΄, 1-3) στη Βηθανία κοντά στα Ιεροσόλυμα. Λίγες μέρες πρό του πάθους του Κυρίου ασθένησε ο Λάζαρος και οι αδελφές του ενημέρωσαν σχετικά τον Ιησού που τότε ήταν στη Γαλιλαία να τον επισκεφθεί.
....Δείτε περισσότερα για την Ανάσταση του Λαζάρου
      Γυναίκες και κοπέλες του χωριού,από τον Πολιτιστικό Σύλλογο (ΠΕΛΣΑ),ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές και κρατώντας στολισμένο πλεκτό καλάθι,περιήλθαν,σήμερα, τα σπίτια του χωριού τηρώντας και φέτος το έθιμο,ψάλλοντας το: ....." Ξύπνα Λάζαρε και μην κοιμάσαι...."
        Οι νοικοκυρές και όσοι βρίσκονταν στα σπίτια,τις υποδέχονταν με ευχές,Χρόνια Πολλά,Καλό Πάσχα και πρόσφεραν αυγά στο καλάθι και όποια χρηματική δωρεά μπορούσε ο καθένας, για τον Σύλλογο.
         Τα προσφερόμενα αυγά,βάφονται "κόκκινα Πασχαλιάτικα" και προσφέρονται ,μαζί με τσουρέκια,από τον Σύλλογο,στην 2η Ανάσταση,στον Αη Νικόλα,κάθε χρόνο
 
**Δείτε σχετικά για προηγούμενες χρονιές,
με φωτο-Video και άλλα  ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ 2012-2009
Κάποιες κοπέλες έχουν τακτική παρουσία ως Λαζαρίνες
και σε παλιότερα στιγμιότυπα,όπως η Μαρία Παλιούρη,
Ελένη Ζήση (βλ.Φωτογραφίες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου