Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Αμπελόκηποι:Μουσικοχορευτικές Εκδηλώσεις 23&24.5.2014 στην Πλατεία

Αμπελόκηποι Καστοριάς :Μουσικοχορευτικές Εκδηλώσεις  23&24.5.2014 στην Πλατεία
 
    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΕΛΣΑ διοργάνωσε και φέτος ένα διήμερο μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στις τοπικές Γιορτές Αη Νικόλα (20.5.2014) και Αγ Κων&Ελένης(21.5.2014).
     Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στην Πλατεία του Χωριού ,στο διήμερο 23&24.5.2014-Παρασκευή & Σάββατο.
-Παρασκευή 23.5.2014:Επαιξε η Ορχήστρα του Παναγιώτη Ντίμτσιου και εμφανίστηκαν τα  2 χορευτικά (μικρό κ μεγάλο) του Συλλόγου μας,που χειροκροτήθηκαν θερμά απ'όλους.
-Σάββατο 24.5.2014:Με την Ορχήστρα "Χάλκινα Ηχοχρώματα" εμφανίστηκαν τα φιλοξενούμενα χορευτικά: Πολυκάρπης και Ροδάνη Αργους Ορεστικού,που απέσπασαν πλούσιο χειροκρότημα
 
   Και τα 2 βράδυα ,ο καιρός ήταν καλός και μετά τα χορευτικά, ακολούθησε χορός-γλέντι από τους πολλούς χωριανούς, αλλά και επισκέπτες που κατέκλυσαν την πλατεία, αλλά και ένα μεγάλο μέρος του δρόμου που είχε αποκλειστεί κυκλοφοριακά για τον σκοπό αυτό.
   
Στο χορό και οι "Αυστραλίδες" συγχωριανές που έτυχε να έρθουν αυτές τις μέρες από Αυστραλία στο Χωριό-.Μπροστά η Ρίνα  (του "Νούμε") ,ακολουθεί η Γιαννούλα (του "Σίντε") και ο Γιώργος  Παπαϊωάννου
 
  Η παρουσία πολλών μικροπωλητών πανηγυριών με γλυκίσματα και συναφή είδη ,έδωσε μια ιδαίτερη νότα στις εκδηλώσεις.
    Για την διοργάνωση βοήθησαν,φιλότιμα, πολλοί συγχωριανοί σε όλες τις πρακτικές δουλειές(τραπεζοκαθίσματα,ψησταριές,σέρβις-πωλήσεις-ταμείο κλπ).
    Ελπίζουμε οι εκδηλώσεις να πήγαν καλά και οικονομικά,ώστε ο Σύλλογος να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους για την λειτουργία του,αφού από άλλες πηγές (Δήμος,Περιφ Ενότητα,Υπουργεία) δεν φαίνεται καμιά προοπτική.
    Την 1η βραδυά ,έδωσε το "παρών" και ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Δήμου Αργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου, που στον απόηχο των εκλογών,ευχαρίστησε για την στήριξη που είχε.Βέβαια  το Χωριό θα αναμένει  και την δική του στήριξη,ίσως λίγο καλύτερη από την μέχρι τώρα.Ελπίζουμε, αυτό να του το θυμίζουν και οι νεοεκλεγμένοι Τοπικοί και Δημοτικοί μας Σύμβουλοι.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου