Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Τσιφλίκι -Αη Νικόλας:"Είδομεν το Φώς"-Ρευματοδότηση & Λοιπές Παρεμβάσεις

Τσιφλίκι -Αη Νικόλας:
"Είδομεν το Φώς"-
Ρευματοδότηση &
Λοιπές Παρεμβάσεις
      Παλιό αίτημα  των κατοίκων των Αμπελοκήπων η ρευματοδότηση στο Εξωκκλήσι του Αη Νικόλα,στα Κοιμητήρια,επανέρχονταν για χρόνια ,από Επιτρόπους και την Κοινότητα Αμπελοκήπων.
     Η δαπάνη δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί από τοπικούς πόρους,αφού μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε κοντά δίκτυο ΔΕΗ και το κόστος ήταν απαγορευτικό για επέκτασή του.
    Τα τελευταία όμως χρόνια ,με την ανοικοδόμηση στην περιοχή αρκετών βιοτεχνικών κτιρίων,το δίκτυο έφτασε πιο κοντά και το αίτημα επανήλθε,αρκετές φορές, σε συνδυασμό με το αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΕΛΣΑ για ρευματοδότηση στο Πάρκο "Τσιφλίκι",για υπαίθριες Εκδηλώσεις,προς τον Δήμο Αργους Ορεστικού,όπου πλέον υπάγεται το Χωριό μας, Τοπική Κοινότητα Αμπελοκήπων.
  
   Μόλις πρόσφατα βρέθηκε διέξοδος και το ρεύμα ήλθε πλέον και στο Τσιφλίκι και στον Αη Νικόλα,έστω και ολίγον προεκλογικά...
     Το καλό  όμως να λέγεται: "Είδομεν το Φώς

   Ο Ναός Αγ Νικολάου με Ηλεκτρικό Φώς πλέον
   Στον Αη Νικόλα,πρέπει να σημειώσουμε και άλλη μια παρέμβαση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής
με διαμόρφωση λιθόστρωτου στον κεντρικό διάδρομο πρόσβασης στο Ναό ,δια μέσου των Κοιμητηρίων. Είχε γίνει μια έκκληση οικονομικής συνδρομής σε όλους τους κατοίκους για τον σκοπό αυτό και από τον Δήμο χορηγήθηκαν τα αναγκαία υλικά για ταλιθόστρωτα.
     Ετσι ο χώρος του Νεκροταφείου, έχει ευπρεπισθεί με σεβασμό στον τόπο τελευταίας κατοικίας του Χωριού,στον Ναό που,θυμίζουμε, είναι ο πιο παλιός,από τότε που το Χωριό,με το όνομα  "Σδράλτση", βρίσκονταν στη θέση Τσιφλίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου