Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Αμπελόκηποι: Εκδηλώσεις Αη Νικόλας στο Βουνό 20.5.2015

 Αμπελόκηποι: Εκδηλώσεις Αη Νικόλας στο Βουνό  20.5.2015    
Στις 20 Μαϊου,όπως κάθε χρόνο,εορτάζεται στους Αμπελόκηπους Καστοριάς,ο Αη Νικόλας ο Καλοκαιρινός(σε αντιδιαστολή με τον Χειμωνιάτικο 6 Δεκεμβρίου * Σημείωση:.Στις 20 Μαϊου η Εκκλησία μας εορτάζει την "Ανακομοιδή των Λειψάνων του Αγ Νικολάου" ) με εκδηλώσεις στο Εξωκκλήσι στην Σπηλιά του "Αη Νικόλα στο Βουνό" αλλά και άλλες εκδηλώσεις στο Χωριό.
     Και φέτος η Θεία Λειτουργία έγινε με τον παπα Γιάννη Τουλκαρίδη από την Πτεριά,που τόχει "ταγμένο" κι έρχεται εδώ και χρόνια στο Βουνό,στη Σπηλιά του Αη Νικόλα,όπου  προσέρχονται πιστοί από το Χωριό αλλά  και πολλές άλλες περιοχές,ανεβαίνοντας την απότομη σκάλα που οδηγεί στο Εξωκκλήσι.
  
   Μετά την Θεία Λειτουργία έγινε αρτοκλασία και οι "Βουνίσιοι Επίτροποι"  που φροντίζουν το Εξωκκλήσι,οι Ηλίας Παπαδόπουλος και Αντώνης Ξανθόπουλος με τις συζύγους τους Μαριάνθη και Στέλλα,είχαν τοπικά σπιτικά κεράσματα και αντάλλαξαν ευχές με όλους.
  


  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Χωριού(ΠΕΛΣΑ) είχε υπαίθριο γλέντι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην χαράδρα κάτω από τον Αη Νικόλα.
 
Φωτογραφικά Στγμιότυπα:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 **Δείτε ένα μικρό VIDEO από την Αρτοκλασία στον Αη Νικόλα στο Βουνό

 ==============================================================
***Δείτε από το Ιστολόγιό μας,προηγούμενες σχετικές Αναρτήσεις:
====================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου