Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΚΗΔΕΙΑ:+ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ -20.4.2016-Μαυροχώρι Καστοριάς

ΚΗΔΕΙΑ: +ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ

     ΄Επειτα από μακροχρόνια περιπέτεια  υγείας άφησε την τελευταία της πνοή τελικά στις 20-4-2016 ημέρα Τετάρτη, στο Νοσοκομείο Καστοριάς, η Σοφία Τσολάκη, ετών 90, μητέρα της γυναίκας μου  Αρετής Νικοπούλου και γιαγιά των παιδιών μας.
   Στο Μαυροχώρι ,άφησε την συνέχεια της οικογένειάς της, με τους δυο γιούς της, Χρήστο και Κώστα Τσολάκη και στη Θεσνίκη με την θυγατέρα της Ελένη Πιπεροπούλου και στους Αμπελόκηπους  με την γυναίκα μου Αρετή Νικοπούλου.
  Η  κυρα-Σοφία γεννήθηκε στο Πολυπλάτανο Φλώρινας το 1926, μέλος πολυμελούς οικογένειας, το γένος Σελεμίδη.
     Παντρεύτηκε τον Αλέκο Τσολάκη με καταγωγή από Κλεισούρα κ΄ Μαυροχώρι, που υπηρετούσε τότε στην Χωροφυλακή στο χωριό της.
η γιαγιά Σοφία
-Χριστούγεννα 2007 Αμπελόκηποι
 ΄Εζησαν και έκαναν οικογένεια, παιδιά και δυσέγγονα στο Μαυροχώρι Καστοριάς, ώσπου ήρθε η ώρα, πρώτα χρόνια πριν ο κυρ Αλέκος ο "καπετάνιος" και πριν 4 μέρες η κυρά Σοφία, να αναχωρήσουν στους Ουρανούς.
   Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στις 21-4-2016 στον Ναό Αγίας Βαρβάρας από τον παπα Ηλία, αλλά και τον δικό μας ιερέα παπα Νικόλα, δυο παπάδες που συμπορεύονται φιλικά τα τελευταία χρόνια σε πολλές εκκλησιαστικές μας εκδηλώσεις.
   Ακολούθησε η κηδεία στο παρακείμενο Νεκροταφείο του Ναού με τη συνοδεία των συγγενών της  από το Μαυροχώρι αλλά και από τη Θεσ/νίκη, από το Πολυπλάτανο  Φλώρινας, από την Πτολεμαϊδα   και από τον΄Αγιο Δημήτριο Κοζάνης, καθώς και συγχωριανών της και φίλων της οικογένειας.
   Θα την θυμόμαστε πάντα έτσι, όπως στις χαρούμενες στιγμές της στη διπλανή φωτογραφία.
    Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει......
Οι δυο γιαγιάδες μας, εν ουρανοίς πλέον: 
 -αριστερά Ελευθερία Νικοπούλου(+ απεβίωσε 2015)-
Δεξιά Σοφία Τσολάκη,  στα πιο νειάτα τους ,
το 1979 στους Αμπελόκηπους, στο παλιό μας σπίτι.


==============================================================Χρ.Νικόπουλος-Αμπελόκηποι Καστοριάς 22.4.2015
==============================================================
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου