Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Πάρκο πρώην Σκουπιδότοπου Αμπελοκήπων/ΣΧΟΛΙΑ Αναγνωστών

   Πάρκο πρώην Σκουπιδότοπου ΑμπελοκήπωνΣΧΟΛΙΑ Αναγνωστών-Επιστολή Κώστα Αντωνόπουλου τ.Αντιδήμαρχου Ιωνος Δραγούμη

       Με αφορμή άρθρο μας για την σημερινή κατάσταση στο Πάρκο πρώην Σκουπιδότοπου Αμπελοκήπων (το άρθρο εκείνο, αναδημοσιεύτηκε σε αρκετές τοπικές ιστοσελίδες Ν Καστοριάς ) λάβαμε προ ημερών σχετικά,εκτεταμένη επιστολή από τον συγχωριανό μας Κώστα Αντωνόπουλο,τ.Αντιδήμαρχο στον πρώην Δήμο μας  ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ,επί των ημερών του οποίου κατασκευάστηκε το Πάρκο, σε υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος αποκατάστασης χωματερών(πρόγραμμα "Ανάπτυξης-Ανασυγκρότησης Αγροτικού Χώρου 2000-2006" -Αξονας 7).
     Ο Κώστας αναφέρεται στην οικτρή εικόνα που είχε η περιοχή με τα σκουπίδια και στην προσπάθεια του Δήμου να αποκαταστήσει το Περιβάλλον.
       Παραθέτει και φωτογραφίες,προ και μετά(ενώ μας έστειλε ιδιαίτερο email με πολλές άλλες σχετικές φωτογραφίες) δια του λόγου το αληθές,ότι το πάρκο ήταν πράσινο και ευπρεπώς συντηρημένο για αρκετό διάστημα,έστω κι αν ,όπως σημειώνει ,ο Δήμος μπορεί να μην ήταν υπόδειγμα στην φροντίδα-συντήρησή του.
      Ομως εκείνο που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι αναφέρει ότι υπήρξαν επαναλαμβανόμενοι βανδαλισμοί με καταστροφές στο πάρκο (ξερίζωμα των δενδρυλίων μια φορά,ξαναφύτευμα,επανάληψη με σπάσιμο του κορμού των δενδρυλίων από τη βάση και απλό ξανακάρφωμα της βέργας στην θέση τους, για να μην φαίνεται η ζημία κλπ).
    Φυσικά επισημαίνει και ο ίδιος την ανάγκη δημοτικής φροντίδας του Πάρκου,σημειώνοντας ότι αυτή απαιτεί λίγα μεροκάματα ,κάπου-κάπου.
     Φαίνεται ότι δεν μπορούμε χωρίς ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους?.Αλλωστε αυτό φαίνεται και από τον υπό ..."εκκόλαψη"?? νέο "σκουπιδότοπο" στην περιοχή προς το βουνό,που εξελίσσεται σε μια νέα ντροπή για την περιοχή,ζήτημα στο οποίο  θα  αναφερθούμε σε άλλο μας άρθρο.     
  •  Λόγω ιδιαίτερου ενδιαφέροντος,αναρτήσαμε
        ολόκληρη την επιστολή Κ.Αντωνόπουλου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου