Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Εκείνοι που φεύγουν:Στέργιος Φιλίππου-Λάμπρος Παπαλάμπρου

+ Εκείνοι που φεύγουν:Στέργιος Φιλίππου-Λάμπρος Παπαλάμπρου
Προ ημερών,πληροφορηθήκαμε ότι απεβίωσαν:
1)Στέργιος Φιλίππου:Η παροικία των συγχωριανών μας στην Μελβούρνη Αυστραλίας έχασε από κοντά της ένα από τα δραστήρια μέλη της ,τον Στέργιο Φιλίππου.
     Γέννημα-θρέμμα των Αμπελοκήπων,μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1956, αλλά κρατούσε πάντα επαφή με το χωριό,που τα τελευταία χρόνια επισκέπτονταν σχεδόν κάθε χρόνο,αλλά ήδη είχε αρχίσει να έχει προβλήματα υγείας.
      Σε μια τελευταία του επίσκεψη,βρεθήκαμε στο σπίτι του,όπου μας διηγήθηκε σχεδόν όλο το ιστορικό μετανάστευσης,για όλους τους συγχωριανούς μας στην Αυστραλία,που καταγράψαμε σε άρθρο μας στο Ιστολόγιό μας. 
     Τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του.Ας είναι ελαφρύ το αυστραλιανό χώμα που τον σκεπάζει
.****...Δείτε το Χρονικό Μετανάστευσης των Συγχωριανών μας από Αμπελόκηπους στην Αυστραλία,"Οι Αυστραλοί των Αμπελοκήπων" με ΚΛΙΚ ΕΔΩ
==========================================================================
2)Λάμπρος Παπαλάμπρου:ο  Λάμπρος,συνταξιούχος γιατρόςδεν ήταν συγχωριανός μας,όμως είχε παλιούς δεσμούς με το χωριό,αφού έμενε στο αγρόκτημά του στην περιοχή Γκιόλι,γιαυτό αναφερόμαστε σ'αυτόν,σαν "χωριανό" μας.Σπούδασε γιατρός στην Ιταλία.Οι χωριανοί τον γνώριζαν και σαν γιατρό ιδιώτη, για χρόνια,με τα χαρακτηριστικά του "καλαμπούρια" να εμψυχώνει ασθενείς επισκέπτες στο ιατρείο του, αλλά και σαν γιατρό στο Δημόσιο,στις υπηρεσίες Υγείας της Νομαρχίας.
    Σημειώνεται ότι ο πατέρας του,ο Γαβριήλ,είχε προ ετών,στο αγρόκτημα αυτό,μεγάλο οργανωμένο αμπελώνα,όπου πολλοί συγχωριανοί μας είχαν απασχοληθεί για χρόνια.
    Ο Σύλλογος Κρεπενής Καστοριάς,του οποίου ήταν μέλος,σαν κάτοικος της περιοχής,εξέδωσε συλλυπητήριο ψήφισμα,στον τοπικό τύπο.
        Συλλυπητήρια στην οικογένειά του-"Θεός σχωρέστον"........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου