Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Η "ΩΡΑ της ΓΗΣ" απόψε και στους Αμπελόκηπους

Παγκόσμια Καμπάνια:Απόψε Σάββατο 28/3/2009 ωρα Ελλάδος 8.30-9.30μμ:Σβήνουμε τα Φώτα!

Μια παγκόσμια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Αυστραλία το 2006 με συμμετοχή 100 εκ απ'ολο τον κόσμο,το 2007 έφθασε τα 2,5 εκ ,αναμένεται , από τις μέχρι τώρα δηλώσεις ,να υπερβεί το 1δις ανθρώπους.
Η καμπάνια υποστηρίζεται από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση WWF
Ξεκινά από τον προβληματισμό για την Παγκόσμια Κλιματική Αλλαγή,για την Υπερθέρμανση του Πλανήτη από την αλόγιστα αυξανόμενη κατανάλωση ενέργειας και των φυσικών πόρων της Γής..
Μια ελάχιστη συμβολή μας η συμμετοχή σ'αυτόν τον προβληματισμό θα είναι :
Απόψε 8,30-9,30μμ σβήνουμε τα Φώτα στα Σπίτια μας και μιά ώρα περνάμε με Κεριά και συζητάμε για να μαθαίνουν και τα παιδιά γιατί το κάνουμε
Μπορεί να είμαστε μια μικρή κουκίδα στο Χάρτη,σταγόνα στον Ωκεανό,αλλά σταγόνα-σταγόνα δημιουργούνται οι ορμητικοί χείμαρροι και τα ποτάμια.
Η διεύρυνση της πρωτοβουλίας θα επηρεάσει σίγουρα τους ισχυρούς της Γής ,για να πάρουν μέτρα για την Σωτηρία του Πλανήτη.
Αλλά και παραπέρα, θα είναι μια αφορμή προβληματισμού μας για αλλαγή καθημερινών μας συνηθειών που επηρεάζουν δυσμενώς το Περιβάλλον και κατασπαταλούν τους διαθέσιμους φυσικούς πόρους.
Η Ελλάδα μέχρι στιγμής εμφανίζει Παγκόσμια Πρωτιά συμμετοχής στην Καμπάνια αυτή( ε,άς έχουμε και καμιά καλή πρωτιά καμιά φορά!).
Εχουν δηλώσει συμμετοχή 350 Δήμοι & Κοινότητες.Στο Νομό Καστοριάς ,απ'οτι μάθαμε μέχρι χθές, συμμετέχουν Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς, Οι Δήμοι Καστοριάς,Αργους,Βιστίου,Μεσοποταμίας,Ακριτών. Δεν ξερουμε για τους υπόλοιπους,ούτε και για τον δικό μας Ιωνα Δραγούμη.Συμμετέχουν όμως και μεμονωμένα χιλιάδες πολιτών μέσω της Ιστοσελίδας της Καμπάνιας

Η Αφίσσα της Καμπάνιας
στο Internet
www.earthhour.org/greece

Η Γή στενάζει:
Φθάνει άνθρωπε!

Μπορούμε να σώσουμε
τον Πλανήτη Γή






Μπορείτε ακόμη να δηλώσετε συμμετοχή στην Ιστοσελίδα της Καμπάνιας www.earthhour.org/greece αλλά αλλά αν δεν μπορέσετε να το κάνετε, τουλάχιστο
κάντε το απλό βήμα: Σβήστε τα Φώτα Απόψε 8,30-9,30 μμ
Θα περιμένουμε να έχουμε και την δική μας στατιστική αναφορά για το πόσα σπίτια έσβησαν τα Φώτα τους απόψε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς
Οσοι θέλετε μπορείτε να στείλετε σχετικά email στο Ιστολόγιό μας,τσεκάροντας πάρα κάτω την ένδειξη "ΣΧΟΛΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου