Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Αη Νικόλας Βουνού 20.5.2010

Αη Νικόλας Βουνού (Κρεμαστός) 20.5.2010:
Βουνό Αμπελοκήπων Καστοριάς

Γιορτάστηκε και φέτος στους Αμπελόκηπους Καστοριάς ο Αη Νικόλας ο "Καλοκαιρινός" στις 20 Μαίου 2010 με Θεία Λειτουργία στο Εξωκκλήσι του Αη Νικόλα Βουνού(Κρεμαστού).Το εκκλησάκι είναι κτισμένο μέσα σε μια σπηλιά, στη χαράδρα του Βουνού και η πρόσβαση σ'αυτό γίνεται με απόκρημνη μεταλλική σκάλα.Παρ'ότι ήταν καθημερινή μέρα. παραβρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι του χωριού, αλλά και πολλοί από άλλες περιοχές,κάποιοι δε είναι τακτικοί κάθε χρόνο και βρισκόμαστε στο βουνό και ανταλλάσουμε ευχές.
Περισσότερη ενημέρωση για το Εξωκκλήσι Αη Νικόλα Βουνου(Κρεμαστού), με Ιστορικά Στοιχεία( εκδοχές για την ίδρυση, παλιότερες εκδηλώσεις κλπ) δείτε σε άνάρτησή μας στο Ιστολόγιο με ................ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Η Θεία Λειτουργία έγινε από τους ιερείς παπαΔημήτρη Μπέλο(από Κωσταράζι) και παπα Γιάννη Τουλκαρίδη (από Φτεριά).
Οι "Βουνίσιοι" Επίτροποι,Ηλίας Παπαδόπουλος και Αντώνης Ξανθόπουλος με τις γυναίκες τους Μαριάνθη και Στέλα ,για μέρες με προσωπική δουλειά προετοίμασαν το Εξωκκλησάκι για την γιορτή.Μετά την λειτουργία, πρόσφεραν στο εκκλησίασμα μπουφέ με  κεράσματα που είχαν ετοιμάσει από το σπίτι τους.
Η κεντρική σκάλα του Αη Νικόλα,φέτος είχε πλήρως ανακαινισμένα σκαλοπάτια, που με πολύ μεράκι και προσωπική εθελοντική προσφορά δουλειάς, πρόσφερε ο συγχωριανός μας Γιώργος Ζησιάδης του Χρήστου με τη βοήθεια και του πατέρα του Χρήστου και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γι αυτό.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΕΛΣΑ στο γνωστό βουνίσιο στέκι-κιόσκι του είχε ετοιμάσει μικρό γλέντι με σουβλάκια,πιοτά και μουσική. 
Δίνουμε συνοπτικά παρακάτω μια φωτογραφική συλλογή και μικρά VIDEO από την Εκδήλωση στον Αη Νικόλα στις 20.5.2010

Περισσότερο Φωτογραφικό Υλικό ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Και παρακάτω μικρά VIDEO από τον Αη Νικόλα
      
       video 1  Η Σκάλα, ................με ΚΛΙΚ ΕΔΩ
       video 2 Η Θεία Λειτουργία, με ΚΛΙΚ ΕΔΩ 
       video 3  η Σπηλιά κ το Περιβάλλον,
                      μετά τη Λειτουργία,με   ΚΛΙΚ ΕΔΩ
       video 4 Κατεβαίνοντας τη Σκάλα,με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ευχές και του Χρόνου....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου