Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΣΤO ΝΟΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Ο  ΤΕΛΙΚΟΣ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΣΤO ΝΟΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  15 5 2010:3 δήμοι αντί 4!



Οπως έγινε γνωστό,ανακοινώθηκε το Τελικό Σχέδιο "Καλλικράτης" από το Υπουργείο Εσωτερικών και προβλέπει αλλαγές και για το Νομό Καστοριάς.

Ετσι προβλέπονται  3 Δήμοι αντί 4.Ητοι.

1. Δήμος Καστοριάς με έδρα τη Καστοριά αποτελούμενος από τους δήμους α. Καστοριάς β. Αγίας Τριάδος γ. Μεσοποταμίας δ. Κορεστίων ε. Αγίων Αναργύρων στ. Μακεδνών ζ. Βιτσίου και η. Κλεισούρας και τη κοινότητα Καστρακίου, οι οποίοι καταργούνται.



2. Δήμος Ορεστίδος με έδρα το Άργος Ορεστικό αποτελούμενος από τους δήμους α. Ορεστίδος και β. Ίωνα Δραγούμη, οι οποίοι καταργούνται.

3. Δήμος Νεστορίου με έδρα το Νεστόριο αποτελούμενος από τους δήμους α. Νεστορίου β. Ακριτών και τις κοινότητες α. Γράμμου β. Αρρένων, οι οποίοι καταργούνται.

Σύμφωνα με το Σχέδιο,το χωριό μας Αμπελόκηποι Καστοριάς με τον Δήμο Ιωνος Δραγούμη συνενώνεται με τον Δήμο Αργος Ορεστικού (Ορεστίδος).
Το ζήτημα συνεχίζει να δημιουργεί συζητήσεις και αντιδράσεις.Εκφράζονται απόψεις για "δυσλειτουργικό" σχήμα Δήμου Καστοριάς που φθένει από Κλεισούρια μέχρι Φτεριά.
Το Δημ.Συμβ. Ιωνος Δραγούμη είχε απόφαση με μεγάλη πλειοψηφία για συνένωση με τον ζητούμενο(καταργηθέντα ήδη) Ανατολικό Δήμο,Ο Δήμαρχος Δ.Τσιόγκας είχε προσωπική άποψη  δημιουργία 2 Δήμων και αυτό μετέφερε "τηλεφωνικά" στην ΤΕΔΚ.Ετσι από τους οικισμούς του Ανατολικού Δήμου γίνεται κίνηση συλλογής υπογραφών για αλλαγή  του Σχεδίου.
Θα αναμένουμε να αποσαφηνιστεί το σκηνικό ,αν και ήδη ακούγονται και νέες υποψηφιότητες για τους μεγάλους Δήμους

Περισσότερα νέα και σχόλια με  τις αλλαγές
θεσμικού χαρακτήρα με ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για ονόματα υποψηφίων
στο Δήμο Καστοριάς.......ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου