Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2010

Γιορτή Αγίου Πνεύματος στους Αμπελόκηπους Καστοριάς:
 24-5-2010 στο μικρό Εκκλησάκι

Στο μικρό Εξωκκλήσι Αγ.Πνεύματος,κάτω στη Γέφυρα στο Ποτάμι,συγκεντρώθηκαν και φέτος οι κάτοικοι του χωριού αλλά και από άλλες περιοχές,για την γιορτή του Αγ.Πνεύματος.
Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον παπα Γρηγόρη Τερζόπουλο αλλά και με την βοήθεια του παπα Νικόλα Δημητριάδη και των ψαλτάδων, Νίκου Κυριακίδη,Μιχάλη Τερψόπουλου,Στέργιου Θωμόπουλου,Χρίστου Νικόπουλου.
Ευτυχώς ο καιρός ήταν καλός και έτσι βοήθησε να συγκεντρωθούμε όλοι στο γραφικό εκκλησάκι και να ανταλλάξουμε ευχές.

Ο παπα Γρηγόρης, με σύντομο αλλά μεστό κήρυγμα στο εκκλησίασμα που γέμισε τον χώρο γύρω από το εκκλησάκι,κάτω από τον παλιό πλάτανο,αναφέρθηκε στη σημασία της γιορτής , ευχήθηκε το Αγιο Πνεύμα να είναι,κοντά μας, "μεθ'ημών και υμών", στη ζωή μας.Τέλος ,μοίρασε το αντίδωρο με χαμόγελο σε όλους.
Η Εκκλησιαστική Επιτροπή,με την βοήθεια πολλών άλλων συγχωριανών,πρόσφεραν σχετικά κεράσματα σε όλους.

Για το Ιστορικό του μικρού παρεκκλησίου Αγ.Πνεύματος έχουμε αναφερθεί σε άλλη ανάρτησή μας, σε γιορτή προηγούμενης χρονιάς 2009.Θυμίζουμε μόνον εδώ ότι το Εκκλησάκι Αγ Πνεύματος, κτίστηκε σαν "Τάμα" από την γιαγιά Γρηγόραινα("Γκόλαινα") το 1991, ενώ το διπλανό μικρότερο Εξωκκλήσι κτίστηκε γύρω στα 1925-26 από τον παππού Νάτση (Θανάση Δημητρίου-Κοβάτση) σαν "Τάμα" στην Παναγία και ό ίδιος φύτεψε τότε και τον παλιό πλάτανο.
Λεπτομέρειες   μπορείτε να  δείτε με  ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δίνουμε παρακάτω κάποια φωτογραφικά στιγμιότυπα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου